Teken- en Schilderworkshops op Terschelling

Het Terschellinger landschap leent zich uitermate goed voor het tekenen en schilderen van landschappen. In deze buiten-schilderworkshop leer je verschillende Terschellinger landschappen te tekenen en schilderen. Dit doen we door te kijken naar perspectief, kleur en vorm en zo zetten we stap voor stap een landschap op. Eerst in een schets en dan op doek. Het materiaal waar we mee werken is acryl verf. Maar als je voorkeur uit gaat naar olieverf of aquarelverf dan kan dat ook. Deze teken- en schilderworkshop is voor beginners en gevorderden en zijn in kleine groepen, maar privé kan ook.

Teken- en Schilderworkshop locaties op Terschelling

We werken op een schildersezel en staan op een mooie locatie op Terschelling in de duinen, bij de zee, het wad in het bos of in de polder. Terschelling biedt een zeer gevarieerde omgeving en genoeg inspiratie voor deze creatieve activiteit. Na het schetsen en het opzetten van het schilderwerk hebben we een pauze met koffie of thee en iets lekkers. Daarna gaan we weer aan de slag en maken het schilderij van het landschap af.

terschelling-duinen

Als het weer wat minder is kunnen we op een beschutte plek werken. Alle benodigde materialen zoals verf, schildersezel en doek worden door ons verzorgt en naar de locatie gebracht. Het is wel aan te raden om een eigen schetsboek mee te nemen als je op Terschelling bent, zodat je altijd even iets kan tekenen en ideeën op kan doen.

Professionele begeleiding “Creatief op Terschelling”

De teken- en schilderworkshops op Terschelling worden door Sanne van der Horst gegeven. Sanne is kunstenaar en teken- & schilderdocente. Dit doet ze thuis in haar atelier en op verschillende locaties op Terschelling. Daarnaast werkt ze als CKV docent op het Skylger Jouw (middelbaar onderwijs). En geeft ze schilderles aan verschillende schilderclubjes zoals in “Ons Huis” te West-Terschelling.

Sanne heeft gestudeerd aan de “De witte lelie’” (1994). Na de lerarenopleiding “De witte lelie'” (1994) is ze afgestudeerd aan de HKU voor de richting mixed media schilderen in 1996.  Als docente CKV heeft ze lesgegeven op verschillende scholen, in Amsterdam, Den Haag en Haarlem.

Als kunstenaar heeft Sanne op vele plekken haar werk geëxposeerd. In haar eigen werk werkt ze vaak met verschillende onderwerpen die haar een bepaalde tijd bezighouden. Een terugkerend thema in haar werk is vervreemding. De realistisch, expressieve beelden vertonen een vreemde wending een bepaalde leegte, vermengt met herinneringen.

De afgelopen 15 jaar heeft ze aan zeer (veel) verschillende groepen en personen kunstonderwijs gegeven en weet daarom goed hoe leerzaam en vooral leuk het is om creatief bezig te zijn.

Activiteit reserveren

Klik hier om de teken- en schilderworkshop te reserveren.