Teken- en schildercursus West Terschelling.

De teken- en schildercursus in “Ons Huis” is elke twee weken op woensdag van 14:00 tot 16:00 en begint vanaf 18 september. Er zijn nog enkele plekken vrij. Als de groep te groot wordt kan er een nieuwe groep gevormd worden. Neem contact op met Sanne voor meer informatie. In de cursus leer je werken met verschillende technieken, materialen en onderwerpen. Op die manier leer je waar jou kracht en interesse ligt in de beeldende kunst. Dit is voor ieder anders en er is binnen de cursus ruimte om dit te onderzoeken.

Creatief bezig zijn en jezelf ontwikkelen

Aan het begin van de les behandelen we kort een kunstwerk, kunstenaar of kunststroming. Er wordt uitgelegd wat de drijfveer is van de kunstenaar om dat werk te  maken en welke technieken en materialen men gebruikte. Na het bespreken van de achtergrond krijg je een opdracht en gaan we aan de slag. Tijdens het praktijk deel (grootste deel van de les) krijg je feedback en aanwijzingen en werk je zelfstandig aan je opdracht. Thuis kan je dan verder gaan aan de opdracht en de volgende les bespreken we het resultaat.

De basis benodigdheden die je mee moet meenemen zijn schetsboek en potlood. In de les bespreken we andere benodigdheden of je kan contact opnemen voor vragen over materialen die je wilt gebruiken.

  • Technieken: gelaagd schilderen, tamponneren, sjabloneren, transparant schilderen, arceren, lijnvoering, kalligrafie, collage, illustratie, etc.
  • Materialen: acryl, olie, tekenen, aquarel, houtskool, mixed media, etc.
  • Onderwerpen: landschap, stilleven, portret, model, natuur, dorpsgezicht, nieuws, kunst, filosofie, eigen onderwerp.

Meer informatie over Sanne van der Horst:

Sanne is kunstenaar en teken- & schilderdocente. Dit doet ze thuis in haar atelier en op verschillende locaties op Terschelling. Daarnaast werkt ze als CKV docent op het Skylger Jouw (middelbaar onderwijs). En geeft ze schilderles aan verschillende schilderclubjes zoals in “Ons Huis” te West-Terschelling.

Sanne heeft gestudeerd aan de “De witte lelie’” 1994. Na de lerarenopleiding “De witte lelie’” is ze afgestudeerd aan de HKU voor de richting mixed media schilderen in 1996.  Als docente CKV heeft ze lesgegeven op verschillende scholen, in Amsterdam, Den Haag en Haarlem.

Als kunstenaar heeft Sanne op vele plekken haar werk geëxposeerd. In haar eigen werk werkt ze vaak met verschillende onderwerpen die haar een bepaalde tijd bezighouden. Een terugkerend thema in haar werk is vervreemding. De realistisch, expressieve beelden vertonen een vreemde wending een bepaalde leegte, vermengt met herinneringen.

De afgelopen 15 jaar heeft ze aan zeer (veel) verschillende groepen en personen kunstonderwijs gegeven en weet daarom goed hoe leerzaam en vooral leuk het is om creatief bezig te zijn.