Creatieve activiteit “De Terschellinger zeeheks” (6-12 jaar)
Luisteren naar mooie en spannende oude verhalen. De kinderen luisteren naar oude mythes en sagen die zich afspelen op de wadden eilanden. Daarna gaan we aan de slag met verschillende materialen: verf, potloden krijt maar ook ruimtelijk met klei, papier, gejutte spullen en stoffen.

Creativiteit en expressie staan voorop in deze kleurrijke en fantasievolle activiteit. Maar de sociale factor is ook heel belangrijk dus in de kleine groepen hebben we natuurlijk ook heel veel plezier. Voor de kinderen van Terschelling die vaker kunnen komen organiseren we aan het einde van het seizoen voor familie en vrienden een expositie waar we van ieder kind de mooiste werken laten zien. Een knipkaart voor 10 lessen kost 55 euro.

Professionele begeleiding “Creatief op Terschelling”

De teken- en schilderworkshops op Terschelling worden door Sanne van der Horst gegeven. Sanne is kunstenaar en teken- & schilderdocente. Dit doet ze thuis in haar atelier en op verschillende locaties op Terschelling. Daarnaast werkt ze als CKV docent op het Skylger Jouw (middelbaar onderwijs). En geeft ze schilderles aan verschillende schilderclubjes zoals in “Ons Huis” te West-Terschelling.

Sanne heeft gestudeerd aan de “De witte lelie’” (1994). Na de lerarenopleiding “De witte lelie'” (1994) is ze afgestudeerd aan de HKU voor de richting mixed media schilderen in 1996.  Als docente CKV heeft ze lesgegeven op verschillende scholen, in Amsterdam, Den Haag en Haarlem.

Als kunstenaar heeft Sanne op vele plekken haar werk geëxposeerd. In haar eigen werk werkt ze vaak met verschillende onderwerpen die haar een bepaalde tijd bezighouden. Een terugkerend thema in haar werk is vervreemding. De realistisch, expressieve beelden vertonen een vreemde wending een bepaalde leegte, vermengt met herinneringen.

De afgelopen 15 jaar heeft ze aan zeer (veel) verschillende groepen en personen kunstonderwijs gegeven en weet daarom goed hoe leerzaam en vooral leuk het is om creatief bezig te zijn.

Activiteit reserveren

Klik hier om de activiteit “De Terschellinger Zeeheks” te reserveren of neem contact op met Sanne van der Horst.