Creatieve activiteiten, cursussen en workshops

De duinen, de zee, het wad en de polder: Terschelling biedt een zeer gevarieerde omgeving en genoeg inspiratie. De workshops zijn op verschillende locaties op het prachtige eiland Terschelling. Afhankelijk van het weer en jou wensen kiezen we een locatie. En als het weer wat minder is zijn er verschillende plekken waar we beschut of binnen kunnen werken. Hieronder een overzicht van beschikbare workshops.

Creatief op Terschelling activiteiten, teken en schilderworkshops

Schilderen op de mooiste plekjes op Terschelling

Teken- en Schilderworkshop

Het Terschellinger landschap leent zich uitermate goed voor het tekenen en schilderen van landschappen. In deze buitenschilder workshop leer je verschillende Terschellinger landschappen te tekenen en schilderen. Dit doen we door te kijken naar perspectief, kleur en vorm en zo zetten we stap voor stap een landschap op. Eerst in een schets en dan op doek. Het materiaal waar we mee werken is acryl verf. Maar als je voorkeur uit gaat naar olieverf of aquarelverf dan kan dat ook. Deze teken- en schilderworkshop is voor beginners en gevorderden en zijn in kleine groepen, maar privé kan ook. Lees meer

Creatieve activiteit “De Terschellinger zeeheks” (6 – 12 jaar)

Creatief op Terschelling: activiteiten, teken en schilderworkshops

Kinderworshop op Terschelling; creatief en sociaal bezig zijn op ons unieke eiland.

Luisteren naar mooie en spannende oude verhalen. De kinderen luisteren naar oude mythes en sagen die zich afspelen op de wadden eilanden.

Daarna gaan we aan de slag met verschillende materialen: verf, potloden krijt maar ook ruimtelijk met klei, papier, gejutte spullen en stoffen.

Creativiteit en expressie staan voorop in deze kleurrijke en fantasievolle activiteit. Maar de sociale factor is ook heel belangrijk dus in de kleine groepen hebben we natuurlijk ook heel veel plezier. Lees meer

Creatieve bedrijfsuitjes en evenementen

Het Terschellinger landschap leent zich uitermate goed voor creatieve activiteiten op jou bedrijfsuitjes of evenement. Creatief bezig zijn in een groep is meer dan een leuke en gezellige bezigheid. Door creatief bezig te zijn leer je je motoriek, intuïtie, sociale skills en gevoel beter te ontwikkelen en kan je ze effectiever toepassen in andere situaties…. Lees meer over creatieve bedrijfsuitjes en evenementen.

Teken- en schilderclub (12-18 jaar)

Tekenen en schilderen leren met een leuke groep. Elke week  gaan we op basis van een nieuw onderwerp tekenen en schilderen. Alles op het gebied van beeldende kunst komt aan bod. Zo kijken we naar het werk van beroemde kunstenaars, maar… Lees meer

Workshops op maat

Voor groeps- of privé les kun je contact opnemen om te bespreken op welke locatie op Terschelling en wat je graag wilt ontwikkelen, in de teken- of schilderkunst… Lees meer

Schildervakantie weekend of midweek

Kom 2, 3 of 4 dagen naar Terschelling om te schilderen op de mooiste locaties van het eiland! Het is mogelijk om alleen te komen of samen. De locatie waar je verblijft is naar eigen keuze. Voor meer informatie neem contact op met Sanne van der Horst.

Speciale lessen voor kinderen

Individuele vriendelijke schilder- en tekenlessen, met veel aandacht voor het kind. Voor kinderen die een handicap hebben, of moeilijk leren, ik heb onderwijs ervaring met zmok, autisme, downsyndroom,  pdd/nos en ADHD en ADD. Ook kinderen die graag willen schilderen om tegelijkertijd hun verhaal in vertrouwen te vertellen: Ze zijn van harte welkom. Voor meer informatie neem contact op met Sanne van der Horst.

Hier vind je een overzicht van accommodaties op Terschelling.